maandag 5 september 2016

Het was weer een dag vol belevenissen bij de vulkanen :-) 's Ochtends ging het eerste een testje doen bij Debby. Dat vonden ze best oke! Ondertussen herhaalde het tweede de klankenkast en gingen ze aan de slag voor hun eerste vrije tekst.

Tijdens de kring kwamen we weer heel wat interessants te weten. De vulkanen zijn momenteel helemaal in de ban van de aarde, de dino's en de vulkanen. Daar gaan we dus zeker nog mee aan de slag! Sinan vraagt zich al enkele dagen af hoe groot de aarde nu eigenlijk is. Daar probeerden we dus een antwoord op te geven, eerst met de kleine wereldbol. Maar waar meet je die dan? En hoe? Ondertussen hebben we 'evenaar' dus toegevoegd aan onze woordenschat :-) Reine kwam op het idee om een touwtje rond de evenaar te leggen zodat we hem goed konden meten. Top!

Maar dan.. Hoe groot is dat nu in het echt, die 90 cm? En wat is dat, een meter en een kilometer? Morgen gaan we dus alvast ontdekken hoe lang een kilometer is. Wordt vervolgd... 


Onderzoekjes over de binnenkant van de aarde en de omtrek van de aarde...


We leerden 'as' in krul schrijven vandaag. Spannend en leuk!


Alexander bracht een echte vulkaan mee naar de klas vandaag! Superknap! Naar het schijnt kan je hem ook laten uitbarsten, dat moeten we nog eens van naderbij bekijken...


De eerste speelvogel van het jaar legde haar UNO uit aan de klas :-)


Er werden vulkanen geschilderd...


... en gebouwd. Ook de krater werd niet vergeten!


Hoe lang is dat dan, een centimeter? Zayneb en Sinan schoten te hulp en knutselden hun eigen meetlat.Dat valt nog niet mee, dat schrijven. Sommigen op A3-bladen met grotere lijntjes, anderen in een schrijfschrift, nog anderen op bord... Naar welke kant gaat de a ook alweer?! :-)


Het takenbord stond al wat voller vandaag...


Charlotte onderzocht wat voor een beest ze nu eigenlijk bijhad.


Nog geknutsel...


... en gesnuister in de boekenhoek.


En dit hebben we nog tegoed: morgen leest Robbe voor uit dit fantastische boek!

SaveSave

Geen opmerkingen:

Een reactie posten